Ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των ανθρώπων που παρουσιάζουν τροφική αλλεργία σε κάποια ουσία ή συστατικό τροφίμων έχει οδηγήσει στην αυστηροποίηση της νομοθεσίας που αφορά τόσο τον χειρισμό των συστατικών αυτών όσο και την επισήμανσή τους [Κανονισμός (ΕΕ) 1169/2011 αλλά και ΦΕΚ 650/Β/28.2.2019 για μονάδες μαζικής εστίασης]. Παράλληλα, διαπιστώνεται συχνά σύγχυση στη χρήση των όρων αλλεργίας και δυσανεξίας. Το θέμα των αλλεργιογόνων στα τρόφιμα θα πρέπει να διαχειρίζεται ως ένας επιπλέον κίνδυνος, στα πλαίσια τόσο μιας μελέτης HACCP όσο και των GMPs που εφαρμόζονται από μια επιχείρηση που παράγει τρόφιμα.
Ναι μόλις ολοκληρώσετε το σεμινάριο λαμβάνεται βεβαίωση παρακολούθησης απο το ΚΔΒΜ
Requirements
- Σε όσους θα ήθελαν να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα για τα αλλεργιογόνα στα τρόφιμα Χειριστές τροφίμων
Features
- Υπεύθυνους Ασφάλειας Τροφίμων και Συντονιστές ομάδων HACCP Διοικητικό Προσωπικό,